Fortællinger

ALBOA står overfor et boom i renoveringer

Sunde og energirigtige boliger på vej: Kommer regeringen igennem med sin boligaftale, er ALBOA klar til at begynde renoveringen af 2000 boliger.

 

Mange beboere der bor i udslidte og utidssvarende boliger, kan begynde at se frem til, at boligen bliver renoveret. Fredag den 1. maj kom regeringen nemlig med sit oplæg til en ny boligaftale. Med oplægget vil regeringen frigøre 30 milliarder kroner til renovering af almene boliger. Heraf skal 18,4 milliarder kroner gå til en ekstraordinær fremrykning af renoveringer.

 

   I alt 453 projekter med 72.000 boliger står i kø til renovering. ALBOA har 11 projekter med cirka 2000 boliger i køen. Midlerne til renoveringerne kommer fra Landsbyggefonden, som er beboernes opsparede penge. Selvom det er beboernes penge, så er det boligforliget, som afgør, hvor meget Landsbyggefonden må give i støtte til renovering. Og det er altså her, at regeringen nu ønsker at skrue maksimalt op for aktiviteten.

 

Bred opbakning

Baggrunden for den ekstraordinære bevilling er Corona-krisen. Regeringen ønsker at holde hånden under aktiviteten i samfundet og kickstarte økonomien. Som fagbladetboligen.dk har beskrevet, så har en bred vifte af folketingets partier i den seneste tid stået i kø for at foreslå regeringen at afvikle køen til renoveringsstøtte fra Landsbyggefonden. Den samlede pris for afviklingen ligger på 18,4 milliarder kroner, og det er altså netop det beløb, som oplægget er landet på, så indtil videre er det god grund til at tro på, at regeringens oplæg vil blive virkelighed.  Det vil give arbejde til håndværkere og bygningsarbejdere i 83 af landets 98 kommuner.

 

En god nyhed

Fra ALBOAs side er håbet, at oplægget går igennem. Det fortæller ALBOAs direktør, Peter Hebroe.

 

   ”Det er en rigtig god nyhed for ALBOAs beboere. Renoveringer forbedrer kvaliteten af den enkelte beboers bolig – eksempelvis giver en vinduesudskiftning en lavere varmeregning og forbedrer indeklimaet. Samtidig bidrager ALBOA til at løse samfundets økonomiske udfordringer ved at ansætte de rådgivere og lokale håndværkere, som får til opgave at udskifte vinduerne. Endelig er det afgørende for mig, at vi med vores projekter kan bidrage til den grønne omstilling. Sunde og energirigtige boliger gavner os alle nu og her, og samtidig gavner det vores efterkommere.”

I anledning af oplægget besøgte TV-avisen Ny Vestergårdsparken i Viby. Se indslaget her

De mange penge kommer fra Landsbyggefonden. Se videoen for at blive klogere på, hvordan Landsbyggefonden fungerer.