Aktuelt

ALBOA-beboere passer på hinanden i Corona-tider

Trivsel og fællesskab er centrale værdier i ALBOA, men de værdier har svære vilkår i en tid med Coronavirus. I afdelingen Hvidmosegård i Højberg valgte beboerne allerede i begyndelsen af Coronavirussen at gøre en indsats mod isolation og mistrivsel. Og tirsdag den 23. marts kunne de således fejre 1-års jubilæum for et initiativ, som er så godt, at det har fået en kommunal bevilling på 15.000 kroner.

Sune Granild, som er beboer i afdelingen, fortæller her historien med sine egne ord:

_____________________

23.marts 2021 er en mærkedag for beboerne i Hvidmosegård.

 

I et år har beboerne i  ALBOAs afdeling Hvidmosegård hver dag klokken 11 mødtes med hinanden for at tale om stort og småt.

 

Det hele begyndte ved en tilfældighed. Et par beboere mødtes tilfældigt. De talte om, hvor utrygt det var med den coronavirus, hvad der skulle ske, om de mange nye restriktioner og anbefalinger. 

Beboerne aftalte at mødes i gården næste dag klokken 11.

De gav besked til de andre i gården og mandag den 23. marts 2020 holdt beboerne det første coronamøde. Der var ingen dagsorden, men flere mødte op med intentioner om at drage omsorg for hinanden, passe på hinanden og hver dag have noget at stå op til.

 

Hvidmosegård er et +55 byggeri/seniorbyggeri med enker, enkemænd og ægtepar over 55år.

Efter cirka en uge sendte deltagerne en besked ud til de øvrige beboere i afdelingen, at alle var velkomne til at deltage i vort daglige møde klokken 11.

 

Indtil nu har vi ikke aflyst nogen møder. Møderne foregår udendørs med 2 meters afstand. Almindeligvis samles vi 6 – 10 personer. Et par af deltagerne er sikre gengangere, andre kommer måske et par gange om ugen. Er vejret fint, er vi ofte lidt flere, og disse dage kan mødet let trække ud, men er det råt, koldt og blæsende bliver det sjældent til mere end 5-10 minutter. Der er ingen fast dagsorden, og deltagerne taler mest om livets gang, vacciner, restriktioner, familieforhold, og hvad beboerne ellers kan komme i tanke om. Der er hverken ordstyrer eller dagsorden, men da flere af beboerne har gået i  den såkaldt sorte skole, er det ikke ualmindeligt at se en finger rakt op for at få ordet!

 

En af vores enker har tilkendegivet, at hvis det ikke var for dette møde, ville hun for længst have opgivet sit livsmod og værdighed, mødet giver både hende og familien en følelse af omsorg og tryghed.

 

Også før coronatiden mødtes vi hver torsdag eftermiddag i vores fælleshus til kaffe, hjemmestrik, kage, kortspil og en god gang snak. Desværre har forsamlingsforbud og de øvrige restriktioner gjort, at denne hyggeklub er sat på pause og fælleshuset har i snart et år stået tomt og uvirksomt hen.

 

For nylig søgte beboerne om midler fra Sundhed og Omsorgs (Aarhus Kommune) ensomhedspulje, hvorfra vi har fået 15.000 kroner til indkøb af en pavillon, til levende musik og til udflugter. Musikken og udflugterne må vente, til der bliver lettet på restriktionerne, men pavillonen er indkøbt.

 

 

 

Har du også en god ide til aktiviteter i din afdeling? I så fald kan du få hjælp og vejledning hos ALBOA. Også til at skrive ansøgninger. Skriv til boligsocial leder, Anne-Lene Wähling på alw@alboa.dk.