Aktuelt

'Ghetto-listen' krymper fra 28 til 15 boligområder

For en del almene beboere, boligselskaber og kommuner er 1. december ikke just en dag, man kommer i høj julestemning af. Det er dagen, hvor årets såkaldte ghettoliste offentliggøres af Transport- og Boligministeriet. 

I år er ingen undtagelse.

Dog skrumper listen betragteligt i år. Fra at have 28 boligområder på listen i 2019 til nu at have i alt 15 områder på listen pr. 1. december 2020. 13 boligområder er dermed strøget fra listen.

Årets ghettoliste 2020 udkommer med i alt 15 boligområder, da to nye boligområder – Nørager/Søstjerne i Sønderborg og Solbakken i Odense - er kommet til.

Fire af de områder, der er ikke længere er på listen, er ikke længere at finde på den såkaldt ’hårde ghettoliste’. Det drejer sig om boligområderne Munkebo i Kolding, Agervang i Holbæk, Finlandsparken i Vejle og Gadehavegård i Høje Taastrup.

”Det første, som springer i øjnene, og som der er al mulig grund til at glæde sig over, er, at der er væsentlig færre såkaldte ghettoer. Tallet er næsten halveret. Det er udtryk for, at det arbejde, som boligorganisationer og kommuner driver i de udsatte områder, rent faktisk virker. Ikke mindst i forhold til at få folk i beskæftigelse. Det er også udtryk for, at det har en effekt, når myndigheder får fokus mod områder, hvor der er udfordringer. Dét er positivt,” siger Bent Madsen, adm. direktør i BL – Danmarks Almene Boliger.

De fire områder, som ikke længere skal have det udskældte ’hård ghetto’-stempel, er alle i fuld gang med en såkaldt udviklingsplan, som boligselskabet fortsat er bundet af at skulle implementere. Den udviklingsplan blev boligselskaberne pålagt at udvikle, da områderne kom på listen.

To nye områder er dog samtidig tilføjet ’hård ghetto’-listen. Det drejer sig om Nørager/Søstjerne i Sønderborg og Solbakken i Odense.

I alt 13 områder er undsluppet ghettolisten. De fire er de ’hård ghetto’-områder, men ni andre fra den ’almindelige’ ghettoliste er også væk. Det er primært øget beskæftigelse, der har drevet den positive udvikling. Hertil kommer et fald i kriminaliteten.

"Det er fantastisk positivt, at det går fremad i så mange områder, og vi allerede nu ser effekten af parallelsamfundspakken. Det er et historisk stort fald i antallet af udsatte områder på alle lister, især fordi langt flere beboere er kommet i arbejde eller uddannelse," siger boligminister Kaare Dybvad Bek (S), i en pressemeddelelse:

"Det store fald i antallet af udsatte områder er især et klap på skulderen til de boligorganisationer og kommuner, der de senere år har knoklet for at sikre blandede boligområder, så alle børn får de samme muligheder, uanset hvor de vokser op," siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

 

Ghettolisten 2020 består af følgende områder: 

"Hård ghetto"

Mjølnerparken
Tingbjerg/Utterslevhuse
Tåstrupgård
Ringparken, Slagelse
Motalavej
Stengårdsvej
Sundparken
Skovvejen/Skovparken
Bispehaven
Gellerupparken/Toveshøj
Vollsmose
NY Solbakken mv
NY Nørager/Søstjernevej m.fl

 

"Almindelig ghettoliste"
Aldersrogade
Nøjsomhed/Sydvej

 

Billedtekst: Gellerupparken anno 1972

 

Denne nyhed stammer fra fagbladetboligen.dk