Aktuelt

Lang kø til Coronatest i Ny Vestergårdsparken

En mobil testvogn slog klokken 9 i dag – den 11. august – dørene op i ALBOAs afdeling i Ny Vestergårdsparken i Viby. Køen var lang allerede fra morgenstunden. Ved middagstid havde personalet foretaget 300 test, og forventningen er at nå 600, inden dagen er omme.

 

Vognen er kommet på plads efter Aarhus Kommune i sidste uge kontaktede de almene boligforeninger for at få hjælp til at informere om de tiltag, der skal minimere smitten med COVID-19. En stor del af de ny-smittede bor i almene boligområder, og det er derfor, Aarhus Kommune ønsker at teste her.

 

ALBOA og Aarhus Kommune har et godt og stærkt samarbejde, og vi står selvfølgelig til rådighed med vores hjælp og netværk. Efter henvendelsen fra Aarhus Kommune gik vores personale derfor straks i gang med at ophænge nyt materiale i vaskerier og på andre fælles mødesteder. Vi har løbende ophængt plakater med gode råd om forebyggelse af smitte, men lige nu står vi i exceptionel situation, hvor der er behov for en ekstra indsats.

 

 

Info om testvognen

Testvognen er kun et tilbud til personer uden symptomer. Det kræver ikke henvisning fra læge, og du møder bare op uden at bestille tid. Husk det gule sundhedskort. Personer der ikke har fået udstedt et sundhedskort kan også blive testet. Aldersgrænsen er 12 år. Test af børn og unge under 12 år kræver en henvisning fra egen læge. 

 

Har du symptomer på sygdom, er det vigtigt, at du kontakter egen læge og ikke møder op. 

 

Åbningstider er alle dage klokken 9-16.

 

Her finder du testvognen i de kommende dage:

 

 • Lørdag, 15. august                   
  Bispehaven, Hasle Centervej 219, 8210 Aarhus V 
   
 • Søndag, 16. august                  
  Viby Syd, Søndervangs Allé 38, 8260 Viby J 

 • Mandag. 17. august                   
  Tilst, Langkærparken - Langkærvej 2F, 8381 Tilst
                             
 • Tirsdag, 18. august                  
  Herredsvang, Torpevænget 1, 8210 Aarhus V 

 • Onsdag. 19. august                   
  Frydenlund, Fuglebakkevej 86, 8210 Aarhus V  

 

 

Listen over teststeder bliver opdateret dagligt. Den gældende tidsplan kan fremover ses på www.corona.rm.dk under menupunktet stoppesteder og tider for gule testbiler.