Aktuelt

Vejlby Vest finder fællesskab i sang

Trods Corona-virussen har ALBOAs beboere flere steder fundet ud af skabe samvær, nærvær og fællesskab. I Vejlby Vest synger beboerne på kryds og tværs af rækkehuse og blokke, og via Facebook er det også lykkedes at lave fællessang på områdets torv. Det fortæller Laurids Pedersen, som er blandt initiativtagerne til fællessangen.

”Vi mødes hver fredag klokken 9 og synger sammen med Philip Faber, som synger hver dag på DR1. Senest var vi 12 personer.”

 

Fællessangen har fundet sted flere gange, og alle er velkomne, fortæller Laurids Pedersen.

”Lige nu er det mest en gruppe, som kender hinanden, men alle er altså velkomne. Jeg har selv boet i Vejlby Vest i 30 år og har et stort netværk her. Vejlby Vest er et område, hvor det sociale betyder meget for mange, og forholdsreglerne mod corona går jo hårdt udover det sociale. Vi har blandt andet måttet suspendere vores madklub, som har mødtes hver onsdag igennem 30 år. Så Vejlby Vest er særligt udfordret lige nu. Jeg oplever, at folk klumper sig sammen inde i husene, og det ville vi gerne bidrage til at modvirke ved at synge fællessang.”

 

Faktisk er der flere muligheder for at deltage i fællessang i Vejlby Vest. Det fortæller Helle Storgaard, som bor i et rækkehus i området.

                      ”En af mine naboer, som bor i på anden sal i en af blokkene overfor, åbner vinduet klokken 17, slår tonen an på sit klaver, og så synger vi i ti minutter mellem blokkene. Der er måske tre-fire familier, som deltager, men der er også flere, som lytter. Det er slet ikke noget stort, men det giver lidt fællesskab, og det er hyggeligt. Vi får bekræftet hinanden i, at det skal nok gå."