Aktuelt

ALBOA bliver en del af nyt brokvarter

ALBOA er med i et projekt, som i sommeren 2020 sætter spaden i jorden og bygger 225 boliger. Heraf er 43 boliger almene boliger i en ny ALBOA-afdeling. Byggeriet sker i et helt nyt kvarter, som ligger i det centrale Aarhus, et stenkast fra Godsbanen. Projektet er netop offentliggjort, fortæller ALBOAs byggechef, Niels Eilersgaard.

”Vi er meget glade for snart at kunne tilbyde nye prisvenlige boliger til nuværende og kommende Aarhusianere. ALBOA har en vision om bolig og fællesskab til fremtiden, og her passer dette projekt fint ind. Vi opfører en ny afdeling, som vil rumme både ét- to- og treværelsesboliger samt en god håndfuld toetagers byboliger. De fleste boliger får altan, og vi har tænkt i kvalitet og gode materialer, så vi får boliger, som vedbliver at være billige.”

 

En vigtig del af noget større

ALBOAs nye afdeling ligger i en karré i det nye kvarter, som er på vej op af jorden langs Carl Blochs Gade og den indre del af Søren Frichs vej. ALBOAs 43 boliger bliver en del af en større karré med i alt 225 boliger og erhverv. Det er A. Enggaard, der er totalentreprenør på hele projektet. A. Enggaard bygger også tre andre karrér i området.

”A. Enggaard er en stor og dygtig spiller på det her område, og vi er glade for at være inviteret med i projektet.”

En af grundene til at ALBOA er med i projektet er, at lokalplanen tilsiger, at 20 procent af nyt byggeri skal være alment.

”Som boligforening vil vi gerne sætte vores præg på byen med de værdier, vi står for. Vi arbejder for at understøtte fællesskab og trivsel i vores boligområder, men vi mener også, det er vigtigt, at Aarhus kan blive ved med at have en blandet beboersammensætning. Vi mener, det giver den bedste by,” siger Niels Eilersgaard.

ALBOA forventer, at den nye afdeling er klar til indflytning i sommeren 2023.

 

 

 

 

Om projektet:

 

43 boliger beliggende på hjørnet af Dirch Passers Gade og Lone Kellermanns Gade

Bygherre: ALBOA

Entreprenør: A. Enggaard

Arkitekt: C.F. Møller

 

Den eksakte husleje er endnu ukendt, men ALBOA forventer, at den lander på årligt 1100-1200 kroner per kvadratmeter