Aktuelt

ALBOA sponsorerer en elefant

Hen over sommeren kan du finde ikke færre end 30 kunstnerisk bemalede elefanter i det Aarhusianske bybillede. Elefanterne er et initiativ fra Pyskiatrifonden og er tænkt som en samtalestarter om det svære emne, som er psykisk sygdom.  

 

Hver tredje dansker får i løbet af livet en psykiatrisk diagnose, og 82 procent af den danske befolkning vil på et tidspunkt i deres liv modtage behandling for psykisk sygdom. Mange af os er pårørende til en ven eller et familiemedlem med psykisk sygdom. Alligevel har vi nemmere ved at tale om at have ondt i benet end i sindet. 

 

ALBOA støtter Psykiatrifondens kampagne, fordi vi ser det som en vigtig del af vores ansvar at bidrage til at øget opmærksomhed om psykisk sygdom,” fortæller ALBOAs direktør, Peter Hebroe. 

 

”Psykiske lidelser rammer mange mennesker, også blandt vores kollegaer og beboere, og ved at støtte kampagnen ønsker vi at være med til at bryde tabuer og fremme åbenhed og forståelse.” 

 

 

Om kampagnen 

 

 

Psykiatrifonden placerer fra 20. juni til 22. august 30 kunstnerisk bemalede elefanter rundt omkring i det aarhusianske bybillede. Cambodia Fauna 2 er navnet på den ALBOA-orange elefant, som ALBOA har bidraget til. Du finder den i Botanisk Have ved indgangen til Væksthusene. 

 

Om ALBOAs elefant: 

 

Kunstneren bag ALBOAs elefant er Peter Birk, som er en dansk autodidakt kunstner, der har baggrund i det danske graffiti-miljø. Han har en kreativ tilgang til farver og materialer, hvilket skaber en særlig og unik stemning i værkerne. Peter Birk fortæller:  

 

“Jeg har valgt en grafisk tilgang til mine elefanter og på en måde pakket dem ind i et mønster bestående af planter. Jeg har forsøgt at finde formerne i skulpturen i stedet for ‘blot’ at male på den. Motiverne kommer fra Cambodia, hvor den asiatiske elefant lever. Jeg har affotograferet planter og natur mange steder igennem tiden, og her var det jo helt oplagt at dykke ned i mit arkiv fra Cambodia. Jeg laver fotos af planter til tegninger, som derefter bliver snittet i linoleum og trykt på papir. En lang og besværlig proces, som giver den karakteristiske grafiske stil, jeg er ude efter her. Til gengæld tager maleprocessen ikke ret lang tid og bliver udført udelukkende med spraydåser”.